Online lezen
Nieuwsbrief 7 oktober 2015
Beste lezer,

Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen binnen én buiten de Bascule. Over hoe we de behandeling van kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problemen verder ontwikkelen door de inzet van bewezen effectieve behandelmethodes, gericht op het herstel van de zelfredzaamheid. En altijd in nauwe samenwerking met de ouders en andere hulpverleners.

Een aantal keer per jaar kunt u een nieuwsbrief van ons verwachten. Mocht u denken dat deze nieuwsbrief ook voor anderen interessant is, stuurt u hem dan vooral door. Of deel een artikel via een van de sociale media.
Als u naar aanleiding van een artikel in deze nieuwsbrief meer wilt weten, dan kunt u contact met ons opnemen via communicatie@debascule.com.

Wij wensen u veel leesplezier!

Wachttijd verder verminderd deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne

Sinds de zomer kunnen kinderen en jongeren weer snel bij de Bascule terecht voor diagnostiek en behandeling. We hebben op vele fronten hard gewerkt om de wachttijden terug te dringen, zodat kinderen, ouders en verwijzers niet onnodig lang hoeven te wachten. Benieuwd wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot de wachttijden op de verschillende afdelingen?  

Lees verder
Referaten Psychose en Borderline persoonlijkheidsstoornissen deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne

De Bascule organiseert een 7-delige referatencyclus waarin de veranderingen en consequenties van de DSM-5 door deskundigen van binnen en buiten de Bascule worden besproken. We zijn inmiddels aan beland bij de 6e avond uit de cyclus; die vindt plaats op dinsdag 20 oktober in het AMC. Deze avond bespreekt Hiske Becker, psychiater bij het AMC, de veranderingen in de DSM-5 met betrekking tot de psychose. Janet Noorloos, klinisch psycholoog bij de Bascule, vervolgt de avond met haar referaat over borderline persoonlijkheidsstoornissen.

Lees verder
 
Symposium 'Kinderen en jongeren met diverse culturele achtergronden in Nederland: hun ontwikkeling, op school en in zorg' deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne

Op vrijdag 30 oktober 2015 organiseert het VUmc, afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie, een symposium ter gelegenheid van het verschijnen van het proefschrift van Marcia Adriaanse (onderzoeker bij VUmc/de Bascule): ‘Mental health in ethnic minority youth: prevalence, risk and protective factor, and identification’. Het symposium is bedoeld om onderwijsgevenden, hulpverleners, beleidsmakers en politici te informeren over de huidige stand van kennis omtrent de ontwikkeling van kinderen en adolescenten met diverse culturele achtergronden: wat kenmerkt hun problemen op school en waar dient de hulpverlening rekening mee te houden. 

Lees verder
Film over dwangstoornis op Nederlands Film Festival deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne

Op maandag 28 september werd de film “Dwang, de vriendelijke vijand” vertoond op het Nederlands Film Festival in Utrecht.  De film is gemaakt in opdracht van de Bascule in samenwerking met cliënten van het Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (DAT). De film laat drie  indringende en persoonlijke documentaireportretten zien van jongeren die leven met en vechten tegen, een ernstige dwangstoornis.   


Lees verder
Intensieve behandelweek dwang in de vakantie deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne

Voor sommige cliënten met een dwangstoornis is een reguliere poliklinische behandeling van één keer per week therapie niet voldoende. Zij hebben extra hulp nodig om de dagelijkse therapieopdrachten uit te voeren. Daarom bood het Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van de Bascule deze zomer aan vier gemotiveerde jongeren met  een ernstige dwangstoornis een zeer intensieve poliklinische behandeling van een week.  

Lees verder
Copyright de Bascule Aanmelden  Afmelden  Doorsturen  Gegevens wijzigen
volg ons op: