Online lezen
Nieuwsbrief 21 maart 2016
Referatencyclus: de kick-off deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

 

Heb jij je al ingeschreven?

 

Op 19 april starten we met het eerste referaat uit de referatencyclus ‘De krenten uit de pap’: Kennis en kunde van de kinder- en jeugdpsychiatrische behandeling. Chaim Huyser (kinder- en jeugdpsychiater en geneesheer directeur) en een aantal behandelaars van het Centrum voor Autisme en Psychose van de Bascule, bijten het spits af.

Chaim Huyser geeft een inleiding over de behandeling van kinderen en jongeren met een psychiatrische stoornis. Onder de titel ‘Geloof, hoop en liefde; de pap tussen de krenten’ zal hij ondermeer ingaan op de algemene factoren die een belangrijke rol spelen in de behandeling: een vertrouwelijke relatie, een sociaal geaccepteerde institutionele context, een therapeutische rationale en specifieke procedures om het probleem op te lossen. Hierbij spelen ook de betrokkenheid van de cliënt en het hebben van een emotionele ervaring een belangrijke rol. Chaim zal aan de hand van wetenschappelijke kennis en praktijkvoorbeelden laten zien wat dit voor de behandeling betekent.

 
Diezelfde avond geven Britt Hoogenboom (kinder- en jeugdpsychiater), Martijn Huigen (GZ-psycholoog), Sandra van der Meijden (GZ-psycholoog) en Elske Hoddenbach (gedragstherapeut) een lezing over de behandeling van kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis. Zij geven een overzicht van de verschillende behandelmethodieken die worden ingezet in het Centrum voor Autisme en Psychose van de Bascule. Aan de hand van een aantal casussen gaan zij verder in op behandeling die gericht is op de sociale cognitie en de behandeling die zich met name richt op de emotie- en agressie regulatieproblematiek.
 
Lees hier meer over deze en andere referaten.

Of schrijf je meteen in voor een of meerdere referaten.
 

de Bascule





 

Copyright de Bascule Aanmelden  Afmelden  Doorsturen  Gegevens wijzigen
volg ons op: