Online lezen
Nieuwsbrief 25 juli 2016

Beste relatie van de Bascule,

Onlangs is Ramón Lindauer, onze specialist op het gebied van diagnostiek en behandeling van trauma en stressorgerelateerde stoornissen bij kinderen en jongeren, benoemd tot hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie. 

Hieronder vindt u meer informatie over deze benoeming.

Ramón Lindauer hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie AMC-UvA deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
Op 7 juli heeft het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam Ramón Lindauer benoemd tot hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie. De oratie, waarmee het ambt van hoogleraar officieel begint, zal Ramón uitspreken op 19 mei 2017. Ramón is als kinder- en jeugdpsychiater en systeemtherapeut werkzaam bij het Centrum voor Trauma en Gezin van de Bascule. Hij is tevens afdelingshoofd van de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het AMC en directeur van de Academische Werkplaats Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

De Bascule is verheugd met de benoeming van Ramón tot hoogleraar. Er worden langzamerhand steeds meer leerstoelen kinder- en jeugdpsychiatrie ingevuld, waardoor de positie van de kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland verstevigd wordt. Meer aandacht voor het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van psychiatrische problematiek bij kinderen en jongeren is van belang voor de verdere verbetering van de kinder- en jeugdpsychiatrische zorg.

Lees verder
Copyright de Bascule Aanmelden  Afmelden  Doorsturen  Gegevens wijzigen
volg ons op: