Online lezen
Nieuwsbrief 5 september 2016

Beste relatie,

Eerder stuurden wij je de vooraankondiging voor het Bascule symposium 2016: 'Voorkomen of genezen?'. Vanaf vandaag kun je je voor dit symposium inschrijven. Hieronder vindt je meer informatie.

De Bascule

UITNODIGING deel dit

 

Schrijf je nu in!

Op 28 oktober 2016 organiseert de Bascule haar jaarlijks wetenschappelijk symposium. Centraal staat reflectie op de prikkelende vraag: ‘Voorkomen of genezen?’. 

Wanneer gaat het streven naar voorkomen over in genezen? Waar houdt de pedagogiek op en begint de medische behandeling? Hoe kunnen professionals uit de jeugd- en opvoedhulp en de psychiatrie de handen ineen slaan om de ontwikkeling van jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen? Actuele vragen die in deze tijden van transformatie voor alle professionals in de jeugdhulp dagelijks aan de orde zijn. Hierbij kunnen we niet voorbij gaan aan wat deze keuzes ook betekenen in maatschappelijke termen en kosten.

Tijdens het symposium geven vijf interessante sprekers hun visie op deze vraagstukken: Jo Hermanns, Ramón Lindauer, Arne Popma, Rianne Klaassen en Leona Hakkaart-van Roijen. Naast deze sprekers vragen we ook de deskundigen bij uitstek om hun mening: een panel dat bestaat uit ouders, jongeren en behandelaren zal op de sprekers reageren.

Dit symposium is interessant voor medewerkers van gemeenten, zorgverzekeraars, sociale wijkteams, huisartsen, praktijkondersteuners, professionals in de jeugdzorg, GGZ- en andere jeugdhulpprofessionals.

Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, FGzPt, NIP/NVO, huisartsen, VGCT, AbSg en Registerplein.

Afscheid van Peter van den Elzen als bestuurder van de Bascule

Het symposium staat mede in het teken van de bestuursoverdracht van Peter van den Elzen aan Nellieke de Koning. Peter van den Elzen zal in zijn afscheidsspeech ingaan op zijn observaties van het jeugdveld van de afgelopen drie jaar. 

 

Datum: vrijdag 28 oktober 2016
Tijd: 12.30 – 17.15 uur, met aansluitend borrel/receptie
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Kosten: € 90,-
Inschrijven en meer informatie: klik hier voor meer informatie


Wij kijken ernaar uit om je op 28 oktober te mogen verwelkomen.

 

 

 

Copyright de Bascule Aanmelden  Afmelden  Doorsturen  Gegevens wijzigen
volg ons op: