Online lezen
Nieuwsbrief 2 oktober 2016

Geachte relatie van de Bascule,

Sinds mijn aantreden per 1 september jl. zijn er al veel mooie dingen gebeurd bij de Bascule. Zo is afgelopen week onze nieuwe website live gegaan, waar wij ook ons nieuwe motto “Samen, beter.” lanceren. Tevens is ook de publieksversie van ons jaarverslag 2015 gepubliceerd. Graag informeren wij u over het symposium “Voorkomen of genezen” dat wij op 28 oktober 2016 organiseren. Via de link in deze nieuwsbrief kunt u zich daarvoor inschrijven.

Al met al een aantal goede redenen om u deze nieuwsbrief te sturen. Ik wens u veel leesplezier.

Hartelijke groet,

Nellieke de Koning
Raad van Bestuur, kinder- en jeugdpsychiater


N.B. op de meeste computers, telefoons en tablets is deze nieuwsbrief goed leesbaar. Soms geeft het problemen, dan kunt u boven de nieuwsbrief klikken op online lezen
 




 

 We hebben een nieuwe website!

deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne



Met trots willen wij u informeren over onze nieuwe website: www.debascule.com. Ons motto “Samen, beter.” is op deze website het leidend principe en laat zien waar de Bascule voor staat: door samenwerking met het hele gezin, school en andere belangrijke collega organisaties kunnen wij kinderen en jongeren beter behandelen en bouwen we met elkaar aan de toekomst.
 
Informatief
Ouders of verzorgers spelen een belangrijke rol in de behandeling van kinderen bij de Bascule. Met de nieuwe website willen wij ouders en verzorgers daar zo goed mogelijk over informeren. Naast inhoudelijke informatie over behandelingen, geven wij ook inzicht in de stappen die genomen worden tussen aanmelding en afsluiting van de behandeling. Daarnaast delen wij verhalen van andere ouders, verzorgers en kinderen die bij de Bascule in behandeling zijn geweest.
 
Verwijzers
Ook verwijzers kunnen op onze nieuwe website relevante informatie vinden. Onder het kopje ‘Verwijzers’ vindt u onder andere informatie over het aanmelden en verwijzen van cliënten, behandelmogelijkheden en consultatie en overleg. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website.
 
Als u na het lezen van deze mail of het bezoeken van de website vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust contact met ons op via:
mail:  cai@debascule.com
tel:     (020)  890 19 01

Naar de nieuwe website van de Bascule

 






 

 

De Bascule in het kort: publieksjaarverslag

deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne

2015 was een turbulent jaar waarin de transitie van de jeugd GGZ naar de gemeenten een feit was. Ondanks de druk op de organisatie was er ook ruimte voor vernieuwing. Zo openden we in november 020, een afdeling voor jongeren die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben of om de overgang van klinische naar ambulante hulp te vergemakkelijken. We maakten een succesvolle start met het gebruik van ‘Jouw Omgeving’, een online platform voor e-health en communicatie met onze cliënten. En we zijn actief geweest in het verspreiden van kennis; vierenzestig wetenschappelijke artikelen werd gepubliceerd, vijf medewerkers zijn gepromoveerd en onze referaten werden druk bezocht door professionals uit de jeugdhulp. Door samen te werken en kennis te delen kunnen we de zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen verbeteren. Daar geloven wij in. Samen, beter.

Ons publieksjaarverslag hebben wij ook aangepast aan de huidige tijd waarin we snel en overzichtelijk informatie presenteren. Het publieksjaarverslag vindt u op onze nieuwe website.


Bekijk hier ons publieksjaarverslag

Heeft u zich al ingeschreven?

deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne

 

 

 

28 oktober 2016

Ieder jaar organiseert de Bascule een wetenschappelijk symposium. Dit jaar staat de vraag: 'Voorkomen of genezen?' centraal. Wanneer gaat het streven naar voorkomen over in genezen? Waar houdt de pedagogiek op en begint de medische behandeling? Hoe kunnen professionals uit de jeugd- en opvoedhulp en de psychiatrie de handen ineen slaan om de ontwikkeling van jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen? Actuele vragen die in deze tijden van transformatie voor alle professionals in de jeugdhulp dagelijks aan de orde zijn. Hierbij kunnen we niet voorbij gaan aan wat deze keuzes ook betekenen in maatschappelijke termen en kosten.

Tijdens het symposium geven vijf interessante sprekers hun visie op deze vraagstukken: Jo Hermanns, Ramón Lindauer, Arne Popma, Rianne Klaassen en Leona Hakkaart-van Roijen. Naast deze sprekers vragen we ook de deskundigen bij uitstek om hun mening: een panel dat bestaat uit ouders, jongeren en behandelaren zal op de sprekers reageren.

Het symposium staat in het teken van het afscheid van Peter van den Elzen als bestuursvoorzitter van de Bascule. Hij zal in zijn afscheidsspeech ingaan op zijn observaties van het jeugdveld van de afgelopen drie jaar.   
  
Klik hier om in te schrijven

Save the date: 19 mei 2017

deel dit
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus GoogleOne
     

Symposium 'Het psychisch kwetsbare kind'
Het potentieel van de academische kinder- en jeugdpsychiatrie

Sinds de transitie van de jeugdzorg staat specialistische kinder- en jeugdpsychiatrische zorg onder druk door bezuinigingen en de verschuiving naar eigen kracht, preventie en basiszorg. Deze politieke keuzes hebben direct effect op de beschikbaarheid en kwaliteit van zorg voor de meest kwetsbare jeugdigen. Dit gebeurt in een tijd waarin de Nederlandse academische kinder- en jeugdpsychiatrie internationaal voorop loopt. Het potentieel daarvan wordt onvoldoende benut. Daarom stellen wij op deze dag de academische kinder- en jeugdpsychiatrie centraal.

We besteden aandacht aan de volgende vragen: Wat zijn de ontstaansmechanismen van kinder- en jeugdpsychiatrische stoornissen? Welke factoren dragen bij aan kwetsbaarheid daarvoor, in het bijzonder stress en trauma? Hoe herkennen we kwetsbare kinderen en adolescenten? Welke behandelinterventies zijn effectief bij wie, wanneer zetten we ze in en wat bepaalt het succes?
Dit symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de benoeming van Ramón Lindauer tot hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie AMC.

Datum: 19 mei 2017
Locatie: de Koningszaal in de Bazel, Amsterdam
Organisatie: AMC Kinder- en Jeugdpsychiatrie ism de Bascule
Accreditatie: NVvP, NVO/NIP en FGZPT
Inschrijven: Het is nog niet mogelijk om u in te schrijven voor dit symposium. Zodra dit mogelijk is, ontvangt u van ons bericht.

Lees verder

 

Copyright de Bascule Aanmelden  Afmelden  Doorsturen  Gegevens wijzigen
volg ons op: