Online lezen
Nieuwsbrief 12 januari 2017

Beste relatie van de Bascule,
 
Op 19 mei organiseert de Bascule samen met het AMC het symposium ‘Het psychisch kwetsbare kind’. Dit symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de benoeming van Ramón Lindauer tot hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie AMC. Het symposiumprogramma duurt tot 14.45 uur, daarna zal Ramón Lindauer zijn oratie uitspreken.

Wij nodigen je uit om zowel bij het symposium als bij de oratie aanwezig te zijn.


Met vriendelijke groet,
Nellieke de Koning
de Bascule

UITNODIGING deel dit

 

Schrijf je nu in!


Ter gelegenheid van de benoeming van Ramón Lindauer tot hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie AMC, organiseert de Bascule op vrijdag 19 mei 2017 het symposium “Het psychisch kwetsbare kind”.

De Nederlandse academische kinder- en jeugdpsychiatrie loopt internationaal voorop. Het potentieel dat dit meebrengt, wordt op dit moment onvoldoende benut. De politieke keuzes om te investeren in eigen kracht en preventie hebben alle aandacht. Daarnaast wordt er bezuinigd op de specialistische kinder- en jeugdpsychiatrische zorg. Dat heeft een direct effect op de beschikbaarheid en kwaliteit van zorg voor de meest kwetsbare jeugdigen. Op deze dag stellen wij het belang van de academische kinder- en jeugdpsychiatrie centraal. Er zal aandacht worden besteed aan de volgende vragen: Wat zijn de ontstaansmechanismen van kinder- en jeugdpsychiatrische stoornissen? Welke factoren dragen bij aan kwetsbaarheid daarvoor, in het bijzonder stress en trauma? Hoe herkennen we kwetsbare kinderen en adolescenten? Welke behandelinterventies zijn effectief bij wie, wanneer zetten we ze in en wat bepaalt het succes?

De volgende stoornissen komen aan bod: angststoornissen, stemmingsstoornissen, ticsstoornissen, ADHD, gedragsstoornissen, autisme spectrum stoornissen en psychotische stoornissen. De sprekers zullen in hun presentaties verder ingaan op de resultaten van fundamenteel en klinisch wetenschappelijk onderzoek, innovatieve ontwikkelingen en de implicaties hiervan voor de klinische praktijk. Dit symposium is interessant voor onder meer professionals in sociale wijkteams, huisartsen en praktijkondersteuners, medewerkers van gemeenten en zorgverzekeraars, professionals uit het onderwijs en de GGZ.

Datum:   19 mei 2017 
Tijd:  08.30 – 17.00 uur*
Locatie:  de Koningszaal in de Bazel, Vijzelstraat 32 Amsterdam
Kosten:  deelname aan het symposium kost € 95,-
Organisatie:  de Bascule in samenwerking met AMC Kinder- en Jeugdpsychiatrie 
Aantal personen:     175
Accreditatie:  NVvP, NVO/NIP en FGZPT
Inschrijven:   via https://www.aanmelder.nl/hetpsychischkwetsbarekind 


* Het symposium duurt tot 14.45 uur. Aansluitend houdt Ramón Lindauer zijn oratie in de aula van de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam.
 

Lees meer

 

 

Copyright de Bascule Aanmelden  Afmelden  Doorsturen  Gegevens wijzigen
volg ons op: