Online lezen
Nieuwsbrief 1 maart 2017

Beste relatie,
 
De Bascule organiseert weer een referatencyclus voor professionals die vanuit hun werk te maken hebben met kinderen en jongeren met psychiatrische problemen. Deze keer hebben we de referaten opgebouwd vanuit ons motto: Samen, beter. Diverse deskundigen belichten in hun referaten de meerwaarde van samenwerking in de jeugdhulp. Noteer de data vast in je agenda, over een paar weken kan je je dan inschrijven voor een of meerdere referaten.

Met vriendelijke groet,
Nellieke de Koning, bestuurder

Nieuwe referatencyclus deel dit

 

Save the dates!

Na het succes van de vorige referatencyclus organiseert de Bascule ook dit jaar weer een referatencyclus voor professionals die vanuit hun werk te maken hebben met kinderen en jongeren met psychiatrische problemen. Vanuit ons motto: Samen, beter, hebben we deze referatencyclus opgebouwd rondom het thema samenwerken. 

Diverse deskundigen van binnen en buiten de Bascule laten zien hoe we in de jeugdhulp met diverse partners samenwerken om de kinderpsychiatrische zorg voor kinderen, jongeren en hun ouders te verbeteren en hoe wetenschappelijk onderzoek hier een bijdrage aan kan leveren.

De referaten vinden plaats in het AMC op zes dinsdagen in 2017 en een dinsdag in 2018, steeds van 17.00 tot 19.00 uur.

In elke bijeenkomst wordt het thema samenwerking uitgewerkt vanuit een bepaalde samenwerkingspartner of -partners. Per keer worden er 3 tot 4 referaten gehouden: minimaal één wetenschappelijk georiënteerd referaat, één referaat door een gastspreker en één door een medewerker van de Bascule. In het wetenschappelijk referaat zal worden ingegaan op hoe er binnen de samenwerking wetenschappelijk onderzoek kan plaatsvinden en wat de meerwaarde hiervan is. De referaten van de gastsprekers en de Basculemedewerkers zijn complementair: vanuit verschillende invalshoeken wordt de meerwaarde van de samenwerking belicht, waarbij ook wordt gekeken naar de belemmeringen die de samenwerking compliceren. De referaten hebben een interactief karakter, reacties uit de zaal zijn van harte welkom.

De referaten worden gehouden op:
Dinsdag 16 mei 2017
Samenwerking met wijkteams
------------------------------------------------------

Dinsdag 20 juni 2017
Samenwerking met de GGD / zedenzaak
-------------------------------------------------------

Dinsdag 19 september 2017
Samenwerking met het ziekenhuis
-------------------------------------------------------

Dinsdag 17 oktober 2017
Samenwerking binnen de jeugdhulp
------------------------------------------------------

Dinsdag 21 november 2017
Samenwerking met ouder & kind
------------------------------------------------------

Dinsdag 19 december 2017
Samenwerking met scholen
------------------------------------------------------

Dinsdag 23 januari 2018
Samenwerking en veiligheid

Tijdstip:  17.00 - 19.00 uur
Locatie:  AMC, Meibergdreef 9, 1105 AZ  Amsterdam
Accreditatie wordt aangevraagd bij:  NIP/NVO, ABC1/Cluster1, NVvP, FGZPt

Meer informatie over de referaten volgt in de loop van deze maand. Dan start ook de inschrijving. Je kan je inschrijven voor een of meerdere referaten. Kosten: € 25,- per keer of € 150,- voor de volledige referatencyclus.
 

de Bascule

 

 

Copyright de Bascule Aanmelden  Afmelden  Doorsturen  Gegevens wijzigen
volg ons op: