Referaat 16 mei: over samenwerking met de wijkteams
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  mei 2017
Referaat 16 mei 2017: over samenwerken met de wijkteams
Op dinsdag 16 mei starten we met het eerste referaat uit onze referatencyclus over de meerwaarde van samenwerking in de jeugdhulp. In dit eerste referaat staat de samenwerking met de wijkteams centraal.

De wijkteams brengen jeugdhulp dichterbij het kind en het gezin. Daarmee vervullen de wijkteams een essentiele rol in de toegankelijkheid van de jeugdhulp. Om de juiste hulp op het juiste moment te kunnen is een goede samenwerking tussen de wijkteams en de gespecialiseerde jeugdhulp van belang. Vanuit ons motto: Samen, beter, kijken diverse deskundigen van binnen en buiten de Bascule hoe we elkaar in deze samenwerking kunnen versterken.

Een van de sprekers is Marjan de Lange, zelfstandig adviseur Jeugdhulp Advies & Ontwikkeling en docent aan de Universiteit Utrecht, afdeling ontwikkelings-psychologie. Zij geeft in haar referaat een toelichting op de Beslisboom gedragsproblemen. Dit model kan worden gebruikt bij het nemen van een beslissing over de best passende en meest effectieve hulp voor kinderen met externaliserende gedragsproblemen.

Nicolette Martel (GZ-psycholoog bij MBO jeugdteam van het Ouder- en Kindteam Amsterdam) en Danielle Bogaart (GZ-psycholoog bij het Ouder- en Kindteam en de Bascule) presenteren een casus over de 
samenwerking tussen de wijkteams en de specialistische jeugd-GGZ. Een praktijkverhaal waar veel van te leren valt. Aansluitend kijken Alies Heerma (kinder- en jeugdpsychiater bij de Bascule) en Natasha Fazili (jeugdpsycholoog bij het Ouder- en Kindteam en de Bascule) vooruit met aanbevelingen voor de samenwerking, nu en per 1 januari 2018.

Datum: dinsdag 16 mei 2017
Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: AMC, Meibergdreef 9,
1105 AZ  Amsterdam
Accreditatie is aangevraagd bij:
NIP/NVO, ABC1/Cluster1, NVvP, FGzPt.
Kosten: € 25,- per keer of € 150,- voor de volledige cyclus.

De andere referaten worden gehouden op:
Dinsdag 20 juni 2017
Samenwerking met de GGD / zedenzaak
Dinsdag 19 september 2017
Samenwerking met het ziekenhuis
Dinsdag 17 oktober 2017
Samenwerking binnen de jeugdhulp
Dinsdag 21 november 2017
Samenwerking met ouder & kind
Dinsdag 19 december 2017
Samenwerking met scholen
Dinsdag 23 januari 2018
Samenwerking en veiligheid
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
lees meer
Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com