snippet
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  juli 2017
Bericht van Nellieke de Koning
Beste relatie,
 
Voordat de zomervakantie echt gaat beginnen informeren wij je graag over een aantal ontwikkelingen bij de Bascule.

Zo hebben wij twee nieuwe TopGGZ keurmerken mogen ontvangen, voor de afdeling Trauma & Gezin en de afdeling Complexe gedragsstoornissen & forensische zorg. Een prachtige erkenning voor iedereen die al jaren heeft meegewerkt om deze expertise te ontwikkelen, uit te dragen en steeds te zoeken naar nieuwe oplossingen. Een mooie stap is dat wij een intentieverklaring met Spirit hebben ondertekend tot het aangaan van een bestuurlijke fusie, wij bundelen onze krachten om betere zorg neer te zetten voor die jeugdigen en hun naasten die het hard nodig hebben. En ook op het gebied van innovatie hebben wij niet stil gezeten. Wij hebben Zora, een zorgrobot, in onze armen gesloten om kinderen met autisme te helpen. Meer over deze onderwerpen lees je in deze nieuwsbrief.
 
Tot slot willen wij je graag informeren over onze bereikbaarheid in de zomerperiode en over de referaten die we na de zomer organiseren. Die zijn voor iedereen toegankelijk en zijn een goede, laagdrempelige manier om bij te blijven in het vakgebied van de kinder- en jeugdpsychiatrie.
 
Kortom, er is veel gebeurd en er wij werken gestaag door om ook na de zomer ons motto “Samen, beter” te verwezenlijken.
 
Ik wens je een fijne zomerperiode toe.
 
Hartelijke groet,
Nellieke de Koning
 
TOP GGZ KEURMERK
Het TOPGGz keurmerk wordt toegekend aan hoogspecialistische GGZ-afdelingen die voldoen aan hoogwaardige kwaliteitscriteria, zoals topklinische- en topreferente patiëntenzorg, toegepast wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en opleiding.
Wij zijn dan ook zeer trots dat het bestuur van Stichting TOPGGz op 19 juni bekend heeft gemaakt dat –naast het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van de Bascule- nog twee afdelingen van de Bascule aan de zware eisen voldoen om het TOPGGz keurmerk te mogen dragen.
Het gaat om de hoogspecialistische afdelingen: het Centrum voor Trauma en Gezin en de poliklinieken Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie
LEES VERDER
 
BEREIKBAARHEID ZOMER
In de zomer is de Bascule goed bereikbaar. Voor aanmeldingen kun je terecht bij het CAI (Centrale Aanmeldingen en Informatie).

Telefonisch zijn wij bereikbaar via  (020) 890 19 01, van maandag tot en met vrijdag 8.30 tot 12.30 uur.

Dinsdag en vrijdag ook van 15.00 tot 17.00 uur
.

Per mail zijn wij bereikbaar via cai@debascule.com
Lees verder
 
FUSIE SPIRIT EN DE BASCULE
Spirit en de Bascule werken momenteel al veel samen, omdat de kinderen, jongeren en gezinnen die bij de organisaties terechtkomen, vaak verschillende vormen van hulp nodig hebben. Maar voor echte vernieuwing is meer nodig. De krachtenbundeling moet per patiënt leiden tot één plan van aanpak en een behandeling "zonder breuklijnen tussen jeugdhulp en jeugd-ggz, uitgevoerd door een gemengd team dat buiten de gebaande paden gaat om tot nieuwe oplossingen te komen". Met een bestuurlijke fusie halen we de schotten weg en kunnen we kinderen en jongeren beter helpen.
De instellingen streven ernaar om per 1 januari 2018 te fuseren.
Lees verder
 
ZORA HELPT KINDEREN MET AUTISME
Om autistische kinderen op een aansprekende manier te helpen bij hun behandeling, gaat de Bascule Zora de zorgrobot inzetten. Autistische kinderen hebben vaak problemen in het contact met anderen. Het contact met een zorgrobot is voor hen vaak overzichtelijker door het gebrek aan mimiek en de neutrale communicatie. Daarom is de Bascule gestart om Zora in te zetten op een dagbehandelingsgroep voor kinderen van 6 tot 12 jaar met autisme. Zora kan bijvoorbeeld dansles geven of educatieve of gedragssturende spelletjes doen met de kinderen. Binnen de Bascule wordt Zora ingezet als ondersteuning in de behandeling van kinderen op dagbehandelingsgroep Kajak. Zora kan daar bijvoorbeeld helpen bij mindfulness trainingen, sociale vaardigheidstraining, maar we willen ook onderzoeken hoe we haar goed in kunnen zetten in één op één contacten.
LEES VERDER
 
REFERATENCYCLUS
Na het succes van de vorige referatencyclus organiseert de Bascule ook dit jaar weer een referatencyclus voor professionals die vanuit hun werk te maken hebben met kinderen en jongeren met psychiatrische problemen. Vanuit ons motto: Samen, beter, hebben we deze referatencyclus opgebouwd rondom het thema samenwerken.

Ook na de zomer kunt u weer aanschuiven bij onze referatencyclus:
19 september: Samenwerking met het ziekenhuis
17 oktober:     Samenwerking binnen de jeugdhulp
21 november: Samenwerking met ouder & kind
19 december: Samenwerking met scholen

23 januari:      Samenwerking en veiligheid

Accreditatie is aangevraagd. Kosten bedragen € 25,00 per keer.
aanmelden
 
Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com