Een goed begin: de handtekeningen zijn gezet!
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  januari 2018
Beste relatie,

Officieel mag het helemaal niet meer. Maar wie kan er nu tegen goede wensen zijn? Daarom, voor als ik jou nog niet persoonlijk het beste heb gewenst, wens ik je hierbij een heel mooi jaar. Een jaar waarbij we elkaar nog beter weten te vinden in de samenwerking rondom de kinderen, jongeren en gezinnen die onze hulp nodig hebben. In de regio Amsterdam/Amstelland - Zaanstreek/Waterland zijn we dit jaar begonnen met de nieuwe werkwijze, waarbij we in nauwe samenwerking met ouders, kinderen en hulpverleners de jeugdhulp beter afstemmen op dat wat ouders en kind willen bereiken. Het zal niet meteen allemaal vlekkeloos verlopen, maar ik ben ervan overtuigd dat we met elkaar meer zorg op maat kunnen bieden. En daar gaat het om!
 
Nellieke de Koning, bestuurder







 










 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto: Nancy Siesling

   

 

 

 


 



tekstk
De handtekeningen zijn gezet!
Per 1 januari zijn Spirit en de Bascule bestuurlijk gefuseerd. Marienne Verhoef, bestuurder van Spirit en Nellieke de Koning, bestuurder van de Bascule tekenenden het fusiedocument. Zij zijn nu samen de bestuurders van de Bascule én Spirit. De handtekeningen werden gezet in aanwezigheid van Robert Dekker (directeur Centrale Service Organisatie de Bascule), Arie van Doesburg (directeur financien Spirit), Christiane Georgiades (beleidsmedewerker en jurist de Bascule) en Saskia Dijk (bestuurssecretaris Spirit). Geen scheiding meer tussen jeugdhulp en jeugd-ggz: samengestelde teams voor betere zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen! Binnenkort meer nieuws over deze mooie samenwerking.
 
Samenwerken rondom de veiligheid van het kind
                                                                               Laatste referaten, mis het niet!
Op dinsdag 23 januari worden de laatste referaten uit onze referatencyclus over de meerwaarde van samenwerking in de jeugdhulp gehouden. Het thema van deze middag is: Samenwerken rondom de veiligheid van het kind.

Dat de veiligheid van het kind voorwaarde is voor het bieden van goede zorg aan kinderen en jongeren lijkt een open deur. Maar in de praktijk blijkt het borgen van deze veiligheid een onderwerp dat continue aandacht verdient. Drie deskundigen praten je op 23 januari bij over de laatste stand van zaken en geven je praktische tools. De referaten hebben een interactief karakter, dus vragen en opmerkingen zijn van harte welkom.

De sprekers en hun topics:

  • Sigrid van de Poel (bestuurder Jeugdbescherming Regio Amsterdam), belicht de samenwerking in de Amsterdamse vijfhoek: OKT's, Samen Doen, JBRA, Willem Schrikker Stichting en Veilig Thuis. Deze vijfhoek heeft samen met de jeugdhulpaanbieders een routekaart ontwikkeld om de veiligheid van kinderen te borgen.
  • Claudia van der Put (onderzoeker bij de UvA) laat zien wat het belang is van de ARIJ (Actuarieel Risicotaxatie Instrument Jeugdbescherming) en hoe deze te gebruiken.
  • Harriët Hofstede (coördinator kindermishandeling in de Bascule) sluit de middag af met een lezing over hoe een gespecialiseerde jeugdhulpinstelling in de praktijk met kindermishandeling omgaat.

Aanmelden:
Schrijf je nu in en verzeker je van een plekje. Inschrijfkosten: € 25,-.
   
 DdDee  
AANMELDEN

 

Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com