Samen, beter.
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  juni 2018
Voor de tv

Hoewel het prachtig weer was, zat ik de afgelopen weken een aantal avonden te kijken naar het tv-programma 'Levenslang met Dwang'. Onder begeleiding van onze experts van de TOPGGz afdeling voor Dwang, Angst en Tics gingen de deelnemers de strijd aan met hun dwangstoornis. Het programma liet zien hoeveel impact een dwangstoornis op je leven kan hebben. Maar ook dat er wat aan te doen is. Met de juiste behandeling kunnen dwangklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Inmiddels zijn we samen met anderen aan het onderzoeken of een dergelijke kortdurende intensieve groepsbehandeling ook werkt bij kinderen met ernstige tics. We hopen dat we met dit onderzoek een mooie bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de behandeling en de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met tics. In deze nieuwsbrief lees je er meer over. Veel leesplezier.

Nellieke de Koning, bestuurder

 
Tackle your Tics
Stichting Gilles de la Tourette gaat samen met experts van onder andere onze TOPGGz afdeling voor Dwang, Angst en Tics onderzoek doen naar de haalbaarheid van een kortdurende, intensieve groeps-behandelinging voor kinderen met tics.  
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Vaste specialistische jeugdhulpverleners in het SO
Vanaf volgend schooljaar zullen er vaste specialistische jeugdhulpverleners binnen het speciaal onderwijs in Amsterdam en Diemen aanwezig zijn. Zestien aanbieders verzorgen straks de specialistische jeugdhulp op 50 scholen voor 5.000 leerlingen. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Resultaten van de inzet van ouders
In onze Centrale Clientenraad zitten betrokken ouders die meepraten over de zorg. Elk jaar maken zij een jaarverslag met een overzicht van onderwerpen en activiteiten waar zij mee bezig zijn geweest. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
10 jaar de Koppeling
In 2017 bestond de Koppeling 10 jaar. Een periode met veel prachtige, heftige en ontroerende gebeurtenissen. Enkele verhalen zijn gebundeld in het boekje 'met gepaste trots'. Verhalen van jongeren die terugblikken op hun tijd bij de Koppeling, worden afgewisseld met verhalen van medewerkers. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com