Traumaexperts, @ease, Pinq, TOPGGz, behandeling van angst, geweldloos verzet en ons publieksjaarverslag
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  juli 2018
De vakantie komt eraan!
Voor veel mensen een periode om naar uit te kijken. Genieten van de rust, van stapels boeken of van reizen. Of juist lekker thuisblijven en genieten van het mooie weer, samen met de mensen die belangrijk voor je zijn. Maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Voor veel kinderen én ouders is de vakantie juist iets om tegenop te zien omdat de spanningen soms erg kunnen oplopen. Helemaal als je zelf niet lekker in je vel zit, of als een van je kinderen problemen heeft. Natuurlijk blijft de Bascule gewoon open in de zomer. En speciaal voor jongeren die deze zomer (en daarna) behoefte hebben aan een luisterend oor is er @ease. In deze nieuwsbrief lees je meer over dit veelbelovende initiatief en over andere mooie ontwikkelingen.
Wij wensen je een rustige vakantie.

Nellieke de Koning en Mariënne Verhoef, bestuurders 
 
@ease is open, ook in de zomer!
Gratis en anonieme hulp voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud die behoefte hebben aan een luisterend oor, dat is wat @ease biedt. Liefdesverdriet, ouders die gaan scheiden, verslaving of somberheid. Jongeren kunnen zo vaak als ze zelf willen (vrijblijvend) binnenlopen voor een gesprek met een getrainde jonge vrijwilliger. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Nieuw platform helpt trauma herkennen
Het is vaak niet eenvoudig om bij kinderen de signalen van een mogelijk trauma op te pikken. Vaak worden de klachten toegeschreven aan iets anders. Om hulpverleners te helpen bij het tijdig herkennen van de signalen, is er een nieuw online platform opgericht: www.traumaexperts.nl
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Misbruikte kinderen belanden te vaak in gesloten jeugdhulp
Spirit biedt met het behandelcentrum Pinq een mogelijk alternatief voor meisjes die het slachtoffer zijn geworden van loverboys. Tom Jordan, projectleider bij Pinq, gaf in het NOS journaal een toelichting. "Een gesloten setting kan essentieel zijn," zegt Tom: "maar de deur moet zo snel mogelijk weer open."
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
TOPGGz: de teller staat op drie!
Op 27 juni namen twee Bascule afdelingen het felbegeerde TOPGGz keurmerk in ontvangst: het centrum voor Trauma en Gezin, én de afdeling voor Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie. Daarmee staat de teller voor de Bascule in totaal op drie TOPGGz afdelingen. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Symposium: behandeling van angst met CGT en Geweldloos Verzet
Op vrijdag 5 oktober organiseert de Bascule in samenwerking met Uitgeverij SWP een boeiend middagsymposium over de behandeling van angst bij kinderen en jongeren. Aanleiding voor dit symposium is de uitgave van de Nederlandse vertaling van het boek van Eli Lebowitz en Haim Omer. Dit indrukwekkende handboek biedt praktische oplossingen waarmee ouders hun kinderen kunnen helpen om over hun angst heen te komen.
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 

        

 

 

 

 

 

                         

Radiodocumentaire over Geweldloos Verzet voor gezinnen
Wat te doen als je ontdekt dat je eigenlijk geen gezag meer hebt over je kind? En de spanning thuis almaar oploopt? In de radiodocumentaire 'Het Thuisfront' vertellen ouders over hun situatie en over de training geweldloos verzet die zij volgden. Door later terug te komen op het ongewenste gedrag wordt voorkomen dat een conflict uit de hand loopt. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Publieksjaarverslag 2017
2017 was een bijzonder jaar. Om onze zorg nog beter af te kunnen stemmen op de kinderen én hun ouders zijn wij met regioteams van specialisten gaan werken, met een geheel nieuwe werkwijze. En we hebben onze samenwerking met Spirit verder geïntensiveerd, met als resultaat een bestuurlijke fusie. We hebben alles overzichtelijk gepresenteerd in ons publieksjaarverslag.
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com