onderzoek ADHD / opening @ease / G-Moji app / film de Bascule / hulp bij trauma in de kindertijd / jouw kansen in de jeugdhulp / kunst in de jeugdhulp
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  december 2018
Met de beste wensen
Nog een paar dagen en dan beginnen we aan een nieuw jaar. In het afgelopen jaar hebben we met elkaar al veel bereikt voor de kinderen, jongeren en gezinnen die hulp nodig hebben. De nieuwe regioteams binnen de Bascule zijn al echte multispecialistische teams geworden. Met een breed scala aan specialisaties en disciplines staan de teams ook het komende jaar weer voor je klaar. Wij wensen jou en alle mensen die om je heen staan, fijne feestdagen en een sprankelend nieuw jaar. Een jaar waarin Spirit en de Bascule er weer samen op afgaan, om er met elkaar voor te zorgen dat kinderen en gezinnen die hulp nodig hebben, op tijd die hulp krijgen waar zij behoefte aan hebben.
Nellieke de Koning en Mariënne Verhoef, bestuurders


 
Kinderen met ADHD gebaat bij pauzes en afwisseling
ADHD-symptomen bij kinderen kunnen verergeren als een kind een tijd dezelfde taak moet doen. Het nemen van pauzes of het vaker switchen van taak kan helpen om de aandacht beter vast te houden. Ook als deze kinderen een beloning in het vooruitzicht wordt gesteld, kan dit hen helpen een taak te volbrengen. Medewerkers van oa de Bascule deden onderzoek.  
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Kukenheim opent @ease in Amsterdam
Op 21 november werd de Amsterdamse vestiging van @ease officieel geopend door wethouder Simone Kukenheim. Voorafgaand aan het doorknippen van het lint, zat zij bij kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma op de sofa. Onder het mom van 'praten is ok' ging het over: hoe was jouw jeugd en met wie kon je daarover praten? Kukenheim is erg enthousiast over het concept en blij dat er nu een Amsterdamse @ease vestiging is waar jongeren zonder afspraak terecht kunnen.
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
G-Moji - een app voor jongeren met psychische problemen
Nieuwe innovaties kunnen helpen om jongeren met psychische problemen beter te ondersteunen. Spirit, Centrum Wiskunde & Informatica en de Technische Universiteit van Madrid bundelen hun krachten om een app te ontwikkelen. Op basis van het smartphone gedrag van de jongere helpt de app professionals bij het voorspellen van het mentaal welzijn van de jongere. De app kan helpen om jongeren effectiever te ondersteunen, in een tempo dat bij hen past.
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Wat kan je bij de Bascule verwachten?
Uit gesprekken met kinderen en jongeren die bij ons in behandeling zijn, bleek dat zij in het voortraject al graag meer over de Bascule hadden willen weten. Hoe ziet het eruit? Wie werken er? Wat kan je verwachten als je bij de Bascule komt? Het antwoord wordt gegeven in een kort filmpje, gemaakt voor kinderen en jongeren. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Bekijk de film
 
Hulp bij trauma in de kindertijd. Een praktische gids voor opvoeders
Het boek Hulp bij trauma in de kindertijd is nu verkrijgbaar. Dit boek, geschreven door Ramón Lindauer, biedt veel praktische tips om de opvoedstress te verminderen en het herstel van het getraumatiseerde kind te bevorderen. Het boek is niet alleen relevant voor ouders van een getraumatiseerd kind, ook leerkrachten en andere professionals kunnen er hun voordeel mee doen. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Jouw kansen in de jeugdhulp
Ben jij Sandra al tegengekomen? Sandra is maatschappelijk werker en teamleider bij de Bascule. Samen met andere medewerkers in de jeugdhulp doet zij mee aan de campagne ‘Jouw kansen in de jeugdhulp’. Via posters, social media en de website www.jouwkansenindejeugdhulp.nl laten medewerkers zien hoe uitdagend en kansrijk hun werk in de jeugdhulp in Amsterdam is. Benieuwd waarom Sandra voor de Bascule koos? 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees het hier
 
Kan kunst jongeren in de jeugdhulp helpen?
Kunstenaar Nick Verstand en innoveringsplatform Garage 2020 bedachten Aura II, een audiovisuele installatie die de emotie van de bezoeker toont door middel van licht, kleur en muziek. Dit project werd door de Elisabeth van Thüringenprijs beloond met de stimuleringsprijs. De prijs is bedoeld als bijdrage aan de totstandkoming van het project. Als het project gerealiseerd is, kan het jongeren in de jeugdhulp helpen meer bewust te zijn van hun emoties. Geinteresseerd om aan dit project bij te dragen? Laat het ons weten. 
Twitter Facebook GooglePlus LinkedIn
Lees verder
 
Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com