G-Moji l Oudercafé l Samen in Hoofddorp l Handboek Tourette l Zeg nee l The Tree l Dual-hormone hypothese l
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  mei 2019

Kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problemen hebben vaak verschillende vormen van hulp nodig. Juist daarom werken de Bascule en Spirit veel samen. Door onze expertises te bundelen, kunnen we de hulp verbeteren en nog meer dan voorheen inspelen op wat het gezin nodig heeft. De samenwerking tussen onze organisaties krijgt nu steeds meer vorm en wordt ook steeds zichtbaarder. Sinds kort hebben wij bijvoorbeeld een gezamenlijke locatie in Hoofddorp. Dat we ook op andere gebieden steeds meer samenwerken, blijkt wel uit deze nieuwsbrief. Wij wensen je veel leesplezier.

Nellieke de Koning en Mariënne Verhoef

 
Doneer data voor G-Moji
Met de oproep: 'Doneer je data' vragen we mentaal gezonde jongeren om hun smartphonedata te doneren voor leeftijdsgenoten met psychische problemen. Met behulp van de app G-Moji worden de gegevens verwerkt. Jeroen legt uit hoe G-Moji jongeren kan helpen om op tijd de juiste hulp te krijgen.
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Het eerste Spirit/Bascule oudercafé
Op 9 april organiseerden wij het eerste oudercafé: een informele en informatieve ontmoetingsplek voor ouders en pleegouders die door Spirit of de Bascule begeleid worden. Omdat er veel behoefte is aan zo'n ontmoetingsplek, geven we hier vervolg aan en organiseren dit jaar drie oudercafé bijeenkomsten.
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Verhuizing Regiopoli Haarlemmermeer
Onze Regiopolikliniek in Hoofddorp is verhuisd. U vindt ons nu op de Binnenweg 16 in Hoofddorp. Wij delen deze locatie met Spirit. Door elkaar op te zoeken, kunnen we beter samenwerken. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen, jongeren en gezinnen bij hun in de buurt de hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Symposium Gilles de la Tourette
Op 7 juni, de Europese Tourette awareness dag, verschijnt het Handboek Gilles de la Tourette. Dit eerste Nederlandse handboek geeft informatie over de achtergronden, diagnostiek en behandeling van Gilles de la Tourette. Het boek wordt gepresenteerd op het middagsymposium over Gilles de la Tourette in Utrecht. Alle sprekers hebben meegeschreven aan het handboek.
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Zeg 'nee' tegen straatintimidatie
Patricia van der Ploeg, trajectbegeleider bij Spirit, deelt een praktijkverhaal over straatintimidatie. ‘Ik had een startgesprek met een meisje in een koffietent met als doel om nader kennis te maken en te bespreken hoe onze samenwerking eruit gaat zien. Terwijl ik koffie haal, zie ik in mijn ooghoek dat een jongeman héél dicht bij haar staat... ' 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Theaterproject The Tree
Samen met theatermaakster Alexandra Broeder maakten jongeren die bij de Bascule in behandeling zijn een theatervoorstelling. Een project zoals dit biedt jongeren die met psychische problemen worstelen een kans om hun eigen wereld op een andere manier dan via therapie vorm te geven en de buitenwereld deelgenoot te maken van hun ervaringen. Dit kan bijdragen aan het herstel.
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Gezamenlijke invloed testosteron en cortisol op gedrag
Wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen hormonen en menselijk gedrag richt zich meestal op de invloed van afzonderlijke hormonen. Maar uit een recente meta-analyse blijkt dat de gezamenlijke invloed van testosteron en cortisol iets toevoegt bovenop het effect van de twee hormonen afzonderlijk. 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com