Samen beter: traumadiagnostiek  I  onze HOOFDzaak  I  Arnon Grunberg  I  dag/klinische groepen  I  route door de Bascule  I  jaarverslag  I vrijwilliger worden
de Bascule
Doorsturen  |  Bekijk webversie
De Bascule Nieuwsbrief  |  september 2019

De vakanties zijn weer voorbij. Na een paar weken relaxen is iedereen weer met nieuwe energie aan de slag gegaan. De overleggen met de verschillende gemeenten zijn weer gestart en we proberen met elkaar goede afspraken te maken over de contracten voor 2020. En natuurlijk werken we als Spirit en de Bascule met veel enthousiasme samen verder om de kinderen, jongeren en hun gezinnen die hulp nodig hebben, zo goed mogelijk te helpen. Het is goed om te zien dat medewerkers van beide organisaties elkaar steeds beter weten te vinden. En dat levert prachtige resultaten op! In deze nieuwsbrief hebben we weer een paar mooie voorbeelden voor je uitgelicht. We wensen je veel leesplezier,

Nellieke de Koning en Mariënne Verhoef

Trauma bij kinderen herkennen
De Nederlandse versie van de CAPS-CA is nu verkrijgbaar. Een belangrijke stap om de hulp aan getraumatiseerde kinderen en jongeren te verbeteren! De CAPS-CA behoort tot de 'gouden standaard' diagnostiek om traumaklachten bij kinderen en jongeren op te sporen. Dit diagnostisch instrument kan door hulpverleners worden ingezet wanneer zij traumaklachten bij kinderen en jongeren vermoeden. 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Fietsen voor onze HOOFDzaak
Acht medewerkers van Spirit en de Bascule fietsen van 7 t/m 15 september 1100 kilometer voor onze HOOFDzaak. Onze HOOFDzaak is een fonds dat geld bijeen brengt om met wetenschappelijk onderzoek behandelmethoden voor kinderen en jongeren met psychische problemen te verbeteren. Omdat alle kinderen met psychische problemen recht hebben op een effectieve behandeling! En jij kunt onze HOOFDzaak helpen om dat doel te bereiken. Kijk welke fietsers de uitdaging aangaan en steun je favoriete fietser. Steun onze HOOFDzaak.
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Arnon Grunberg in de Koppeling
Schrijver Arnon Grunberg wilde zelf ervaren hoe het is om als jongere in een JeugdzorgPlus behandel-centrum te verblijven. Gedurende anderhalve week verbleef hij in de Koppeling. Hij sliep er, at mee en volgde het programma. In een serie columns in het NRC doet hij verslag van zijn ervaringen tijdens zijn verblijf in de Koppeling.
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Opname op een dag/klinische groep
Ondanks alle inspanningen, lukt het soms niet om een kind poliklinisch te helpen en is een opname nodig. Een opname is erg ingrijpend voor zowel het kind als het gezin. Kelly Holsbeeke vertelt hoe ze kinderen en ouders ondersteunt en hen helpt om samen weer verder te kunnen.  
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Animatie
Natuurlijk willen ouders goed weten wat er precies gaat gebeuren als hun kind bij de Bascule wordt aangemeld. Daarom hebben we een animatie gemaakt waarin alle stappen worden uitgelegd: van aanmelding tot het einde van de behandeling. 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Jaarverslag Spirit en de Bascule 
Omdat Spirit en de Bascule steeds meer samen-werken, hebben we ook samen een jaarverslag gemaakt. In dit eerste gezamenlijke jaarverslag blkken we terug op een enerverend jaar waarin we met elkaar bijna 7000 kinderen en jongeren hebben geholpen. De komende periode gaan Spirit en de Bascule hun expertise en innovatieve krachten nog meer bundelen zodat wij kinderen en jongeren nog betere zorg kunnen geven. Oftewel: Samen eropaf! 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Kom jij een handje helpen?
Als vrijwilliger kun jij veel betekenen voor de kinderen,  jongeren en ouders die bij de Bascule of Spirit komen. Vind je het leuk om te koken met jongeren? Of wil jij helpen bij activiteiten? Ben jij goed in yoga en kan je misschien een yogales geven? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die iets extra's kunnen bieden en daarmee een aanvulling kunnen zijn op ons werk. Neem jij contact met ons op? 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
 
Aanmelden nieuwsbrief                                 Afmelden nieuwsbrief                                 Gegevens wijzigigen
Samen, beter
Linkedin   Twitter   Youtube
de Bascule
Postbus 303  |  1115 ZG  |  Duivendrecht
(020) 890 10 00
info@debascule.com
www.debascule.com